Lite bloggat men mycket har hänt...

..Jo en hel del har hänt sen sist... 
Har startat Emil på poängjakt med labbeklubben. Det gick väl si sådär. Fixade alla markeringar bra förutom den ena på vatten. Men det va ju mitt fel. Att man inte kopplar på hjärnan och tänker innan man sätter hunden. Åt det hållet markeringen gick va det ett träd i vägen. Vilket jäkla smarthuve man ä... Stackars Emil.
Söket gick inge vidare han bara sprang och det gick inte att springa sig igenom det söket.
Så nu har vi tränat i stort sett bara sök för det känns som att det är det vi behöver.
Har varit på långresa med den kortbente oxå. SM i viltspår för tax i Timrå. En himla trevlig resa synd bara att det inte gick något vidare om man säger så...
Förutsättningarna va ju inte de bästa så jag klankar inte Laban för det. Han gjorde nog va han kunde. Men om det spöregnat hela natten innan och det va legor av älg precis vid spåret så är det ju inte så lätt.  Vi klarade inte tiden.
Men tack så mycket Åsa Mia för trevligt sällskap på våran förutom resultatet himla trevliga tripp!
I Fredags startade jag och Emil på höglandsprovet för Sören Swärdh. Ska försöka sammanfatta lite:
Markeringar: Het! Förspringer sig på den ena men löser den. Spikar den andra.
Sök: Startar bra. Har svårt att hålla koncentrationen och är lite störd av att domaren står en bit ut i söket. -Vad gör du där...? Men plockar hem sina 6 vilt.
Närsök: Fixar han galant.
vattenmarkeringar: Har otur att ett näckrosblad blåser upp rakt framför honom på första, behöver hjälp för att få in den. Spikar den andra.
Det räckte till ett 3:e pris. Vi är glada för det och jobbar vidare mot 1:an :0)
Här ska tränas sök med störning. Ska sätta ut träningskompisar i rutan :0)

Snart är det roliga slut...

Semestern alltså. På Måndag ringer klockan 02.00 igen. Inte så sugen på det... Som vanligt har semestern gått alldeles för fort. Ja ja nog med gnäll...
Vädret är strålande idag och snart ska jag ut och spåra med Laban. Vill till att ligga i nu med det om 2 veckor är vi i Sundsvall. Fridolf ska gå sitt andra ökl spårprov på Måndag kl 9. Synd att det är redan 9 skulle så gärna velat hänga med och kolla jag oxå. Vi önskar Ola och Fridolf lycka till!
När vi var i Dalarna passade vi på att besöka en bekant som är veterinär för att hälsa på samt kolla Emils ögon. Han har ju haft ögoninflammation på ögoninflammation. Det visar sig att han är lite för hängig i sina undre ögonlock särskilt det ena, vilket gör att det kommer in partiklar som irreterar och skapar inflammation (inte infektion så det smittar inte iallafall). Har fått några nya ögondroppar som ska vara antiinflammatoriska och dra ihop det lite. Vi får prova med detta under hösten och om det inte hjälper tillräckligt bra så är det kanske operation som gäller. Vi hoppas att vi slipper det men om det ändå blir ett kirurgiskt ingrepp så är det inte så stort enligt vet och vi får hem honom samma dag.
Imorgon blir det poängjakt med LRK lite utanför växjö. Ska bli så kul att träffa träningspolare och ha det trevligt!

RSS 2.0