Emiiiiiil!!!

Igår blev jag klar på jobbet tidigt. Perfekt! Ut och rasta hundar och äta en bit sen bar det iväg till Maire för att träna. Hade med vilt och va jätte träningssugen. Det är jag väl typ alltid i och för sig...
Vi går iväg en bit till ett jättefint område att träna på. Hundarna går lösa dit. När jag ska kalla in min hund, är där ingen svart hund så långt ögat kan nå. Emiiiiiil!!!  Tänkte att den rackarn nog drat på rådjur eller kanin och kommer nog strax. Väntade och väntade och ropade: Emiiiiiil!!! Efter över en halv timme började vi leta. Inga spår. Var sjutton har han tagit vägen??? Polisen kopplades in. Mera letande. Inget resultat.
Efter 2 timmar ringer det en vänlig kvinna som hittat en svart hund raggandes utanför sitt. Hennes tik hade precis löpt färdigt... Jodå visst va det min Emil. Den rackarn var dessutom hur glad som helst, inte skämdes han inte. Lite skamsen gentemot tikägaren och mycket bestämd mot min raggar ussling, stoppar jag in honom bak i bilen. Jag säger bara Ussling! När vi kommer tillbaka till Maire raggar han dessutom vidare på hennes tikar. Han är väldigt väldigt glad.  Han borde ju ta och skämmas lite och fatta att man blir så satans orolig. Ussling!
Träningen gick bra sen. Står och hänger lite över mås, men duva och and är inga problem och avlämningarna va fina.  Men jag ska lära han att allt ska hem även om det är måsar som luktar fisk.
Det har vi jobbat vidare på idag, lite bättre men fortfarande hänger han lite över mås. Det blir ett pass imorrn oxå.

Ha det bra!

Duktig "Herr krut"! Och Laban är ju förståss alltid duktig :0)

Idag började vi med sovmorron och sen en promenad på Hissö tillsammans med Ola och Fridolf. Där träffade vi oxå borderterriern Ester med Husse och Matte. Till de tre hanhundarnas stora förtjusning. Mest Fridolfs förtjusning kanske...
:0)  Blåste kallt och va superruggigt väder. Men det är ju alltid skönt att komma ut ändå.
Innan mörkret kom (alldeles för tidigt fortfarande) var jag och Emil ute och tränade med vilt. 1 And och 2 Krickor blev det. Vi körde dolda linjetag, närsök och markeringar. Han apporterade spontant hela tiden :0) Han har oxå börjat få det där glada små tramsiga små skuttet när han böjer sig ner för att greppa. Svårt att förklara men ni som känner honom kanske vet vad jag menar. Sen greppar han fint, bär fint och lämnar av fint så han tramsar inte med viltet iallafall trots att han har blivit lite "full i fan i blicken". Va han är DUKTIG min goe goe "herr krut".

Viltträning

Vi jobbar på med viltet för fullt jag och Emil. Kör ett kort pass nästan varje dag.
Idag var det duvor på programmet. Vi började med korta dolda linjetag, sen ett litet närsök och slutligen ett par markeringar.
Idag var han duktig Herr krut. Apporterade spontant alla gånger utom en då jag fick kliva 2 steg fram och så vips så va duvan i Emils mun :0)  Fina avlämningar oxå. Min duktige goe "Herr krut"! 
Båda mina goa hundar ligger och tuggar på tugg krokodiler nu. Kom ju ett paket från TEBA idag till min och vovvarnas förtjusning.
Laban har fått en ny tråd tugg knut och är nöjd och glad (hans favorit leksaker).
Jag och Emil har fått en apportkastare. Längtar tills jag får tillfälle att prova den. Kör ju bara vilt nu ett tag och får nog ta och hålla det löftet :0)

Träning i brännhult!

Idag har jag och Emil tränat med Cathrine, Maire, Jonas och Ninni. Tack allihopa för denna trevliga träning och goda fika!  Det är så himla bra att träna hos Cathrine, trevligt är det, bra marker och så brukar man inte åka därifrån hungrig :0)
Emil har blivit lite kär idag tror jag... Jobbigt när dom blir såna. Apig som bara den. Bara lukta nosa... Struntade i dummien totalt på första markeringen. Jaffa hade ju sprungit där innan. Fick gå ut och säga åt han.
Sen funkade det ok på dummiesen och bollarna.
Sen började apandet igen... När viltet kom fram. Nu är det ord och inga visor! Allt ska hem! Det har vi talat om för honom idag. Ska bara köra vilt nu ett tag och markeringar o linjetag där jag kan se vad han gör och påminna vid behov. Sen när viltet kommit ända hem är det DUKTIG EMIL! 
Nåja det känns iallafall som att avlämningarna verkligen sitter som dom ska nu :0)

Ha det bra!

släpspår med kanin. Duktig herr krut!


Välkommen till min nya blogg!

Hej! Hälsar alla gammla och nya läsare välkommna till min nya blogg. Bloggen kommer handla om mig (matte), husse och våra 2 hundar. Taxen Laban - en mycket bestämd, rastypisk  och charmig herre som är spårexpert och SVCH. Labradoren Emil - en glad och pigg herre som älkar att jobba med sin matte. Även kallad "herr krut".

RSS 2.0