I kommunens tjänst

Klockan 04.00 blev vi upphämtade av kommunjägaren jag och Emil. Sen bar det iväg på skyddsjakt här i växjö.
Vi var runt på bostadsområden, industriområden, kyrkogård,  linneparken  och mitt inne på storgatan.
Det skjuts från bilen i de flesta fall. Med salongsgevär och kraftigt luftgevär.
Vi apporterade kaniner, duvor, kajor och fiskmåsungar. Allra mest kaniner, det blev hela 15 st! Emil är skithet på kaniner. Sitter och bara skakar men tyst är han iallafall. En sak är säker, behöver inte träna så mycket med kanin typ. Skulle behöva avdrammatisera kanin...
Däremot måsungar tyckte han va sådär. Tog hem dom men hängde lite över dom. Måste tränas!
Jag fick viltet som blev och har nu lite mer i frysen att träna med. Perfekt! De flesta kaninerna skänkte jag till labbeklubben, så nu har vi ju kaniner till poängjakterna. Hoppas att det är fler som anmäler sig till poängjakterna bara. Även andra retriverraser är välkommna. Så ni som läser detta anmäl!
Men jisses vad spännande och roligt det va att va med i kommunens tjänst! Hoppas att det blir snart igen.

Ha det bra!

Karlssons klister syndromet...

Gav mig ut glad i hågen i helgen och skulle träna en liten sökruta med minidummies och tennisbollar.
Och körde fast totalt... Emil sökte av slarvigt o sen ville han ta mer mark och när jag skickade in honom i rutan igen ställde han sig och tittade lite fånigt och viftade på svansen. OOO nooo! inte karlssons klister syndromet... 
Gick hem och ringde goa Maire. Hon brukar alltid ha lösningar på mina dilemmor. 
Nu får han se på när jag går runt i hela rutan så det inte blir stigar fram till bollarna och sen smyger jag ner en och annan medan jag rullar ut en och annan så han ser och det blir en liten löpa. Lägger ut typ 8 bollar. Låter lite oxå när jag lägger ut. Vore ju kul om nån som inte håller på med hundträning ser mig, dom skulle ju typ skicka in mig på SSS :0) 
Nu  hämtar han glatt med vanlig fart som är ganska hög fart... (Herr krut är Herr krut :0) ) in så många jag tycker. Sist fick han ta 6 och så hämtade jag in de sista två och visade glatt att det faktiskt fanns två till.
Tack för tipsen Maire!

Nu ska här tränas uthållighet!

3 x uthållighet! Emils uthållighet ska tränas, Labans uthållighet ska oxå tränas och slutligen vore det kanske inte fel om min oxå tränades...
Labans uthållighet i spåret ska tränas nu inför SM med kluriga spår i knivig terräng. Samt sk flygande start ska oxå repeteras. Dvs att man söker upp spårstarten mellan 2 st snitslar och blir inte påvisad spåret som man annars blir i ökl, sen får man säga till när man anser att ens hund är på spåret.
Emil ska tränas på sök. Han söker slarvigt. Har pratat med min träningscoach. Hon är alltid så snäll och finns till hands och hjälper mig då jag behöver tips. Tack Maire du är en klippa!
Så nu ska tränas tennisbollsök i små sökrutor, detta ska vi göra själva så inget annat stör för att jobba upp ett bra nosarbete och jädraranamma. Har jag sagt att nåt finns DÄR så ska det letas DÄR och ingen annan stans tills detta nåt har kommit hem. Sen kör vi "vanliga" sök med vilt tillsammans med träningskompisar för att få störningar runtikring och mer som på en riktig jakt/jaktprov.
Jag har tagit hem en fungerande cykel från öland. Ja ja min militärcykel fungerar ju oxå men bromsar är det inte så bra med. Kanske inte riktigt bra om man ska cykla med hund här runtikring där det finns en hel del backar...
Sen har en springer inskaffats så här ska cykelmotioneras mera, ett par gånger i veckan ungefär. För att få mer röda eller va det vita muskelfibrer...? Det där borde jag ju kunna... Skärpning! Ja den uthålliga varianten av muskelfibrer iallafall :0)
Igår kom Emils pokal för 3:e placeringen i smålandsmästerskapet. Efter lite strul med ihopräkningen av poängen kom vi 3.a totalt och fick priset skickat istället. Jag är sååå nöjd med det! Han är duktig den gossen!

Nu är det snart sängen.

Gonatt!

RSS 2.0