Liten uppdatering från sjuksängen...

Oj det lät visst som jag va döende. Inte särskilt döende, bara blivit sjuk efter det där jäkla svininfluensa vaccinet. Feber, ont i kroppen och hängig. Ska man inte hålla sig frisk när man får vaccin...??? Jag blir sjuk istället.
Vad har hänt för övrigt sen sist. Jo en del. Emil har varit ute på sin första andjakt. Han gjorde ett bra jobb och både han och jag tyckte det var kanonskoj! Ser fram emot nästa tillfälle. Är det nån som behöver hjälp att apportera nån gång eller känner, vet någon som behöver, så är jag och Emil alltid sugna på att hjälpa till.
Ska börja klickerträna Laban. Tror det kan va en kul utmaning både för honom och mig. Bara för skojs skull, försöka lära in lite tricks och sånt. Ska börja klicka in honom så snart jag är frisk.


Hej svejs från en febrig en.

Nästan...

Vi har haft en trevlig Lördag jag och Emil. På jaktprov i Trekanten. Vädret var väl inte det allra bästa (regn hela dagen) annars var det en kanontrevlig dag.
Vi startade som nr 10. Så först hjälpte jag till att kasta en stund sen tog jag ut Herr krut. Lät han springa lös en stund först och rasta sig. Sen gjorde jag ett sök litet men svårt.
Provet började med 2 landmarkeringar på duva, gick kanon. Het är han ju men han uppför sig ändå.
Sen en liten transportsträcka och ett riktat närsök, gick bra det oxå.
Sen ut på söket och hämtade in 3 vilt så det bara visslade om det. Jag superglad.
Sen fick man ta en vattenmarkering emellan, den gick bra den oxå.
Men när vi kom tillbaka till söket va det som att Emil tyckte att han va klar. Har aldrig gjort så förut att jag avbrytit mitt i ett sök för att göra nåt annat och sen fortsätta. Han va segstartad, frågade lite men gjorde ändå vad jag bad han om och vi fick in 3 vilt till men det gick det lite segt.
Sen en sista vattenmarkering. Full fart ut, men vad tusan gör han på hemvägen...??? Springer fram och tillbaka på andra sidan ån och försöker ta landvägen. Men det går ju inte när det är en å! Plus att det aldrig ser snyggt ut att ta landvägen. Jag trodde jag skulle dö... Tillslut hoppade han i igen och kom in med den. Puh...
Vi fick ett 2:a pris. Det va söket som inte höll måttet riktigt. Ska träna mycket sök nu i höst och vinter och avbryta mitt i och göra nåt annat och sen bara på det igen. Jag är glad för 2:an, men till nästa säsong kommer vi igen och då vore väl tusan om det inte skulle gå att få till en 1:a!
Grattis säger jag oxå till Lotta, Johanna och Linda Ljungdahl som tog sina 1:or i Lördags. Kul!


RSS 2.0