Full fart mot våren tack!

 
Lite fusk, denna bilden är tagen precis innan snön kom i december. Så här mycket barmark har vi inte ännu. Men det kommer mer och mer barmark faktiskt. Såååå skönt!
Nu vill jag ha FULL FART mot våren och att människovalpen ska komma ut snart. Det är drygt att vänta nu. Är ju jättenyfiken ju! 
Har precis varit ute en runda med hundarna i det ruggiga vädret vi har här idag. Lite stoppsignalsträning med Emil blev det oxå. Försöker få till ett sättande på stoppsignalen. Han har ju ofta rätt bråttom herr krut, så med ett sättande tror jag att han lättare ska komma ner i varv ett par sekunder och lyssna på mina tecken och inte bara impulsivt springa åt det håll han tycker själv.
Vi körde med att jag kastade en dummie bakom, sen gick vi fot några meter och satte honom, gick vidare själv, vände mig mot honom, kastade en dummie bakom mig. Sen växlade vi mellan att kalla in hela vägen och skicka på den bakom mig och att kalla in, stoppa (sätta sig)  och skicka ut på den bakom honom. Gick ganska bra efter ett par gånger. Han hade dock fått för sig att han i stället för att sätta sig skulle dra direkt ut på apporten. Det känns som att det lätt blir att han "lär sig övningen" och så går saker lite väl fort... Gör om, gör rätt... vi fick till det ett par gånger sen nöjde jag mig för idag. Men detta får vi helt klart slipa vidare på, gärna med andra övningar oxå förståss. Nån som har tips på bra övningar för stoppsignal med sättande?
Laban ville inte träna/aktivera sig nåt idag i det ruggiga vädret så han fick som han ville efter promenaden, gå in och lägga sig...  Nu ska jag ta och laga mig lite mat.

Yes det är sol och faktiskt riktigt skönt ute!

Nu känns det äntligen som att våren är på G! Sitter hemma med 2 trötta och nöjda hundar. Laban har gått en runda på hissö med husse, Ola och Fridolf. Jag och Emil har varit i Moheda bollhall och tränat.
Vi va 7 stycken med labbar som tränade. Kanonbra intiativ Lotta att hyra bollhallen ett par timmar! Det är ju fortfarande massor av snö och rätt kallt för hundarna att sitta och vänta än så länge. Skönt att komma igång lite med träningen nu! Annars blir det ju mest lite på promenaderna och på fotbollsplanen här hemmavid.
Vi tränade lydnad, stadga och linjetag. Utnyttjade hörnen att lägga dummies i. Jag körde mycket basic utan att krångla till det. Han skötte sig bra min goe gosse förutom att han kissade en gång på ett fotbollsmål. Lite tendens att byta dummie finns oxå. Måste jobba med det. Annars är jag nöjd med dagens träning. Himla trevligt att träffa likasinnade och träna tillsammans en stund. Jag har ju mest tränat själv nu på sistone annars.
Nu ska jag åka och hyra en film till kvällen. Får gäster ikväll, sambons bror och syster med pojkvän som ska laga mat i mitt kök. Sambon har åkt på fest med ett par kompisar ikväll. Kände inte för att hänga med själv. Är rätt seg om kvällarna nu och kan inte sitta och va trevlig så länge. Har rätt ont i fogarna. Så då är det ju trevligt att få sällskap här hemma istället. Extra bra att man får maten lagad oxå ju :0)


Trevlig helg!

Bara mer och mer snö... Vi vill ha vår nu!!!Nu är det ju i och för sig vanlig svensk vinter = slask blask. Istiden verkar ju va över för stunden iallafall.  Mars är ju en vårmånad så nu tycker jag att våren kan komma oxå!! I Fredags va den på god väg kändes det som, vi hade +7 och sol :0) Hur skönt som helst!
Det har varit lite lungt med träning nu senaste veckan. Emil har sträckt sig/överansträngt sig lite i korsryggen då han röjt runt i det höga snödjupet och fick gå i koppel hela förra veckan. Verkar ok nu så snart blir det träning och promenader då han får springa lös lite grann. Laban är ju inte så intresserad av att träna i snön och inte går det ju att spåra heller så för honom har det bara blivit lite lek. Många promenad rundor runt sjön har det blivit iallafall.

Ha det bra alla i slask blasket!

RSS 2.0