Full fart mot våren tack!

 
Lite fusk, denna bilden är tagen precis innan snön kom i december. Så här mycket barmark har vi inte ännu. Men det kommer mer och mer barmark faktiskt. Såååå skönt!
Nu vill jag ha FULL FART mot våren och att människovalpen ska komma ut snart. Det är drygt att vänta nu. Är ju jättenyfiken ju! 
Har precis varit ute en runda med hundarna i det ruggiga vädret vi har här idag. Lite stoppsignalsträning med Emil blev det oxå. Försöker få till ett sättande på stoppsignalen. Han har ju ofta rätt bråttom herr krut, så med ett sättande tror jag att han lättare ska komma ner i varv ett par sekunder och lyssna på mina tecken och inte bara impulsivt springa åt det håll han tycker själv.
Vi körde med att jag kastade en dummie bakom, sen gick vi fot några meter och satte honom, gick vidare själv, vände mig mot honom, kastade en dummie bakom mig. Sen växlade vi mellan att kalla in hela vägen och skicka på den bakom mig och att kalla in, stoppa (sätta sig)  och skicka ut på den bakom honom. Gick ganska bra efter ett par gånger. Han hade dock fått för sig att han i stället för att sätta sig skulle dra direkt ut på apporten. Det känns som att det lätt blir att han "lär sig övningen" och så går saker lite väl fort... Gör om, gör rätt... vi fick till det ett par gånger sen nöjde jag mig för idag. Men detta får vi helt klart slipa vidare på, gärna med andra övningar oxå förståss. Nån som har tips på bra övningar för stoppsignal med sättande?
Laban ville inte träna/aktivera sig nåt idag i det ruggiga vädret så han fick som han ville efter promenaden, gå in och lägga sig...  Nu ska jag ta och laga mig lite mat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0