Sundsvall here we come...

Jippieee!!! Vi kom med i år igen! SM i viltspår för tax. Går strax norr om Sundsvall i år. Helgen den 15-16 Augusti är det. Laban ska ha med sig sin tant och coach :0). Tack Åsa Mia för att du ställer upp. Vi åker upp på Fredagen så vi får lite extra tid där uppe när man ändå ska så pass långt. Tävlingen går av stapeln på Söndagen. Så vi lär ju typ komma hem väldans sent på Söndagen. Tur man har en så förstående chef som ger en ledigt på Måndagen . Det är guld värt att båda ens chefer har hund/hundar. Tänk va man har det bra... :0)  Detta året höjer vi ribban och siktar på topp 10 i SM! :0)
Ja vad har hänt i övrigt... Tränar ca en gång i veckan tillsammans med några trevliga retrievermänniskor. Roligt och MYCKET nyttigt. Precis vad vi behöver jag och "Herr krut". Han gör sig till lite för labbebrudarna som är med... Måste tas tag i! Ingmarie hur gör man när hormonerna spelar sina spratt i hanhundens hjärna? :0)
Har haft en trevlig midsommar i Halmstad med grillning, öl och kubb :0)  Laban har varit med Ulfs föräldrar i Dalarna och Emil har varit hos mamma i Jönköping.  Kommer nog midsommarbilder från Halmstad på FB är jag rädd...
Hoppas att ni oxå haft en trevlig midsommar!

wt 5 smålandsmästerskapet i nässjö

station 1
enkelmarkering som faller i lite svacka typ.
Han markerar lite för kort. Så jag hjälper honom lite. eller rättare sagt sabbar jag visst för honom... Du måste tänka på vinden! sa domaren efteråt. tusan oxå! Det hade jag helt och hållet glömt... (brukar göra det annars faktiskt)
Det tog en  stund att få in den. 8 poäng

station 2
enkelmarkering på öppet vatten med vass runt.
Full fart ut, tar en liten lov i vassen, sen rakt på den och full fart hem utan att skaka sig. Yes! 18 poäng


station 3
linjetag
Det skötte han bra. 19 poäng

station 4
skott, markering, kort förflyttning och skicka. Gick bra förutom att han sprang mot domaren (som stod där han suttit och markerat)  Ooops! Inkallning och full fart åt rätt håll. 17 poäng

station 5
walk up
Fick jobba en liten stund (utan att jag la mig i) för att hitta den. 17 poäng


Vi fick ihop 79 poäng och vann NKL! Jag är sååå nöjd med min goe gosses fina arbete! Vilken duktig hund jag har :0)
Jag själv är skakis precis som efter Oskarshamn...

Himla trevligt WT! Med bra upplägg, trevliga domare, funktionärer och deltagare. Så roligt att träffa kompisar som man inte träffar så ofta! En kanondag helt enkelt!

Vill oxå gratulera Ingmarie och hennes duktiga Gaston till 2 st 20 poängare. Det är en bedrifft! Och på samma WT. En fin debut i ökl! Ing marie om du är negativ nån gång så ska jag påminna dig om station 3 o 4 :0) Bra jobbat!

Nu ska jag strax hämta sambon och polare på fest.
Trevlig helg!

Long time no see...

Jag är typ en katastrofiskt dålig bloggare fy på mig!  Även att jag faktiskt har gjort en hel del... 

Har startat Emil på jaktprov och det vill jag helst glömma, han va på en annan planet... Men jag biter ihop och tar nya tag! 

Har varit med på taxklubbens ordinarie spårprov med Laban. Det är ju sm kval oxå på vårprovet. Men har inte fått nån sammanställning än, så vi får väl se hur det går.Tror inte det blir nån sm plats möjligtvis reserv kanske. Han jobbade på med bra motor, men nosde tyvärr lite färska spår och sen tillbaka till spåret på ett par ställen samt lite väl ivrig efter skottet. Det blev en 1.a med 32 poäng. Jag är inte helt nöjd, vet ju att han kan betydligt bättre. Men va tusan det va ju en    1:a iallafall!  
Ola och Fridolf va oxå med. Dom fick sin första 1:a i öppenklass, med 32 poäng. Grattis!

Och så till dagens bravader...
Idag har vi varit på wt 5 i Nässjö Smålandsmästerskapet. Ska försöka berätta lite om varje station.

RSS 2.0